08:07  Παρασκευή, 19  Απριλίου  2024 
elendetr

Η Αργοπορημένη Συγγνώμη της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 20:33
Διαβάστηκε 671 φορές
Η Αργοπορημένη Συγγνώμη της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας Photo Irish Mirror, 13.1.2021.

Και να ξέρεις: ό,τι κακό κι αν σου πουν για τον κόσμο να το πιστέψεις.

Ονορέ Μπαλζάκ, Μπάρμπα Γκοριό (1835), Σελ.209.

Ο Επικεφαλής της Ιρλανδικής Καθολικής Εκκλησίας ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη από τους επιζώντες των εκκλησιαστικών οίκων για ανύπαντρες γυναίκες και τα παιδιά τους. Η δημόσια συγγνώμη ακολούθησε τη δημοσίευση μιας έρευνας για τους συγκεκριμένους οίκους, οι οποίοι λειτουργούσαν επίσης ως ορφανοτροφεία και κέντρα υιοθεσίας. Η έρευνα αποκάλυψε στέρηση, φρικτή κακοποίηση και συγκλονιστικά επίπεδα βρεφικής θνησιμότητας. Περίπου 9.000 βρέφη πέθαναν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο στα κέντρα φιλοξενίας μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1990. Ο Αρχιεπίσκοπος Eamon Martin παραδέχτηκε ότι: η Εκκλησία ήταν σαφώς μέρος αυτής της παράδοσης, σύμφωνα με την οποία άνθρωποι συχνά στιγματίζονταν, κρίνονταν και απορρίπτονταν. Sophie Raworth, BBC News - Ten, Chris Page.

H διαρκής αυτή κτηνωδία, μπροστά στα μάτια σίγουρα φιλήσυχων και ευσεβών, αλλά οπωσδήποτε αδιάφορων χριστιανών, αποκαλύπτεται, επειδή δεν μπορούσε πλέον να συγκαλύπτεται. Ο Ghandi δικαιώνεται για άλλη μια φορά:I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.” (Μου αρέσει ο Χριστός σας, δεν μου αρέσουν οι Χριστιανοί σας. Οι Χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό σας.)

Η δειλία που κρύβεται πίσω από την αδιαφορία, τους νομικισμούς και τον καθωσπρεπισμό επέτρεψε πάντα και παντού την επικράτηση του κακού. Το κακό υπάρχει και είναι μια κανονικότητα, όχι μόνο δίπλα μας, αλλά και μέσα μας. Δεν θα φτάναμε στο έγκλημα, γιατί δεν έχουμε τη δύναμη για κάτι τέτοιο. Αλλά θα δεχόμασταν ένα έγκλημα που θα είχαν κάνει άλλοι, αν μπορούσαμε να μοιραστούμε τα κέρδη από αυτό χωρίς κινδύνους. Πράγμα που είναι απαίσιο στα μάτια όλων, ακόμη και των εγκληματιών. Γι αυτό και μας περιφρονούν· γνωρίζουν τους υπολογισμούς μας. Μπορεί μετά να περιφρονούσαμε και οι ίδιοι τους εαυτούς μας και να μετανιώναμε, αλλά αν βρισκόμασταν στην ανάγκη θα το ξανακάναμε.

Οι σοφοί και οι ηθικολόγοι μελετούν τα βιβλία· οι πολιτικοί και οι εγκληματίες μελετούν τους ανθρώπους. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ποτέ οι πρώτοι είναι η επίδραση που ασκούν τα αισθήματα πάνω στα συμφέροντα. Η επίδραση αυτή είναι τόσο ισχυρή όσο εκείνη των συμφερόντων πάνω στα αισθήματα. Όλοι οι νόμοι της φύσης έχουν διπλή επίδραση, αντίθετη τη μια από την άλλη. Αυτό γνωρίζουν οι δεύτεροι και γι αυτό πάντα θα επικρατούν.      

Όποιος αντέχει ας παρακολουθήσει το σχετικό video:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Θρήνος του Κύκνου Προκλήσεις »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis