17:34  Παρασκευή, 29  Μαρτίου  2024 
elendetr

Trump vs. Biden

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:01
Διαβάστηκε 1030 φορές

'Clown', 'Liar', 'Shut up'. 

Presidential Debate,29 September, Cleveland, Ohio.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος οπαδός της ξενέρωτης πολιτικής ορθότητας ή σπουδαιογέλοιος φαφλατάς της επικοινωνίας για να νιώσει αμηχανία ή και απογοήτευση για το περιεχόμενο του διαλόγου ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος. Οι χαρακτηρισμοί στην επικεφαλίδα, που θα μπορούσαν να προσδώσουν ένα χρώμα ειλικρινούς αμεσότητας και να προσθέσουν στο ενδιαφέρον της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον σημερινό και στον επίδοξο πλανητάρχη, έμοιαζαν περισσότερο με τις κορόνες συμπαθών και αξιοσέβαστων πωλητών σε λαϊκές αγορές για τη θέση των πάγκων. Σε μια διαδικασία μιάμισης ώρας τα θέματα που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 84 εκτατομμυρίων πολιτών, που την παρακολούθησαν στις ΗΠΑ, προσεγγίστηκαν περισσότερο επιφανειακά και είχαν ως κύριο σκοπό να αμαυρώσουν πρωτίστως τον αντίπαλο και στη συνέχεια την παράταξή του.

Οι ΗΠΑ, ως χώρα και ως σύστημα, ακολουθούν μια πορεία που εκτιμάται ως πιθανά μη αναστρέψιμη. Η κατάταξή της ως δεύτερης από την άποψη της οικονομικής ισχύος στον μετα-πανδημικό κόσμο ήδη από το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θεωρείται ως βέβαιη. Η σχεδόν σίγουρη αμφισβήτηση ενός μη ικανοποιητικού για τον σημερινό Πρόεδρο εκλογικού αποτελέσματος θα πλήξει την καρδιά του συστήματος. Μετά τη χθεσινή πρώτη αναμέτρηση των δύο υποψηφίων η προοπτική μιας σαρωτικής νίκης του Μπάιντεν, που θα ακύρωνε τις αιτιάσεις του Τράμπ, μάλλον απομακρύνεται. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις είναι ενδεικτικές. Ο ένας δεν αρέσει, ο άλλος δεν πείθει. Σε μια τέτοια περίπτωση τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, με τις ορδές των οπλοφορούντων οπαδών του Προέδρου, θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι όταν δύο μαλώνουν, κάποιος τρίτος χαίρεται. Στην περίπτωση αυτή πρώτος είναι ο Σι Τζινπίνγκ και ακολουθούν ο Πούτιν και διάφοροι άλλοι, που σίγουρα δε χύνουν δάκρυα για αυτήν την κατάντια.

Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συζήτησης: (Το ‘Will you shut up, man? This is so unpresidential' στο 2΄21΄΄ του video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis