19:32  Παρασκευή, 26  Απριλίου  2024 
elendetr

Έπαρση & Ανευθυνότητα

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 05:10
Διαβάστηκε 924 φορές
Έπαρση & Ανευθυνότητα Reuters, Αθήνα.

Ζούμε την επαλήθευση της θεωρίας του Βολταίρου ότι τίποτε δεν είναι πιο επικίνδυνο από την άγνοια και τη μισαλλοδοξία, όταν αυτές είναι οπλισμένες με δύναμη. Οι καταγγελίες των κυριακάτικων φύλλων των εφημερίδων Δημοκρατία και Το Βήμα αποκαλύπτουν απελπιστική, ίσως και εγκληματική ανευθυνότητα στη διαχείριση των επιδημιολογικών δεδομένων. Με βάση τα στοιχεία αυτά λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν καίρια τη ζωή ενός ολόκληρου λαού και καθορίζουν την πορεία μιας ολόκληρης χώρας. 

Η εφημερίδα Δημοκρατία με πρωτοσέλιδο τίτλο Έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων αναφέρει ότι: ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία με αποτέλεσμα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα: το αποτέλεσμα είναι οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Το Βήμα ο ΕΟΔΥ ήθελε να ξεκινήσει το δικό του ιδιόκτητο αρχείο τον Αύγουστο με ανάθεση σε άλλον ανάδοχο και το προχώρησε με πιο φανερές πλέον συνέπειες. Γιατροί που είχαν πρόσβαση στην ΗΔΙΚΑ διαπίστωναν ότι αν πρόσθεταν τα θετικά, τα αρνητικά και τα υπό διερεύνηση τεστ, ήταν το 1/3 των κρουσμάτων που ανακοινώνονταν. Μάλιστα Το Βήμα αναφέρει ότι όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα στοιχεία στην ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι μια πρόχειρη συγκόλληση δύο αρχείων διαφορετικής συλλογής. Το θέμα έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η εφημερίδα σημειώνει: Ορισμένοι έχουν γίνει μάρτυρες σε τραγελαφικές καταστάσεις κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση των κρουσμάτων. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι κύρια εστία τριβής ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τη μία πλευρά και από την άλλη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, είναι το μητρώο ασθενών COVID 19, το οποίο δεν είναι ενιαίο.

Ωστόσο κύκλοι του προέδρου του ΕΟΔΥ σημείωναν ότι τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των ημερήσιων κρουσμάτων είναι "ψέματα" και πως "διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα".

Κι αυτά, όταν σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πρακτορείου Reuters, οι Έλληνες, με ένα ποσοστό 46%, βρίσκονται παγκοσμίως στη δεύτερη θέση των συνωμοσιολόγων της COVID-19. Δηλαδή εκείνων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα. guardian graph

Είχα γράψει κι άλλοτε ότι η δυσαναλογία των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας έδειχνε ότι αν ο ιός δεν υπήρχε, ίσως και να έπρεπε να ανακαλυφθεί. Μόνο έτσι εξηγείται η αισιόδοξη αποστροφή του πρωθυπουργού ότι: βλέπουμε τον κορονοϊό σαν ευκαιρία (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 27.11.2020). Έτσι αποκτούν νόημα οι τραγελαφικές αντιφάσεις ενός υπουργού για τη μετάδοση του ιού σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι ερμηνεύονται οι χαζοχαρούμενοι πανηγυρισμοί ενός άλλου για τις επιδόσεις (sic) της χώρας σε νεκρούς.

Ο Ηράκλειτος έλεγε: νέκυες γὰρ κοπρίων ἐκβλητότεροι. (Τα πτώματα πρέπει να αποβάλλονται γρηγορότερα από τις ακαθαρσίες). Το λέω ήπια και το εννοώ πολιτικά.

  

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis