23:51  Κυριακή, 5  Μαϊου  2024 
elendetr

Evergrande: Δεν Είναι η Κινέζικη Εκδοχή της Lehman Brothers.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 05:10
Διαβάστηκε 856 φορές
Evergrande: Δεν Είναι η Κινέζικη Εκδοχή της Lehman Brothers. Evergrande's crisis does not pose 'systemic risk,' won't change housing regulations: experts - Global Times.

Αυτό πιστεύει ή τουλάχιστον ελπίζει το Bloomberg, θεωρώντας ότι η κινεζική ηγεσία δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση: Evergrande Is Not Another Lehman Brothers (Probably). China probably won’t let it melt down, but markets are freaking out anyway. 

Το πρακτορείο εκτιμάει πως είναι δύσκολο αυτή η εργολαβική επιχείρηση, η δεύτερη μεγαλύτερη της Κίνας - η οποία έχει μεν υψηλές δανειακές υποχρεώσεις, αλλά αναλογικά μόνο το μισό του χρέους που είχε Lehman - θα προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση, ειδικά όταν η Κίνα δεν έχει καμία απολύτως επιθυμία να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως γράφει ο John Authers, δημοσιογράφος και αναλυτής στο Bloomberg.
Το Πεκίνο είναι αποφασισμένο να τερματίσει τον φρενήρη δανεισμό της Evergrande που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε τα σημερινά προβλήματα. Και δεν θα διστάσει να επιτεθεί και σε άλλες εταιρείες που θολώνουν το όραμα του Κομμουνιστικού Κόμματος για την οικονομία. Η κινεζική ηγεσία θα πνίξει το πρόβλημα του χρέους με μετρητά. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάψει την οικονομία τώρα.

Πριν τρεις μήνες ο Economist, αξιολογώντας τους Κινέζους Ηγέτες ως τους πιο επιτυχημένους αυταρχικούς παγκοσμίως, παρουσίαζε συνοπτικά τα τρία κλειδιά της αποτελεσματικότητάς τους: 1. Συστημικά Αμείλικτοι. 2. Ιδεολογικά Ευέλικτοι. 3. Όχι Κλεπτοκράτες. (The Economist, June 26th - July 2nd 2021, p. 11)

Γι αυτό ίσως και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, όπως φαίνεται στην ένθετη εικόνα, προτείνει ψυχραιμία, εκτιμώντας την κατάρρευση ως παροδική.

#Evergrande #EvergrandeCrisis #StockMarket

FED

 

 

Στο video - απόσπασμα μια παρουσίαση της περίπτωσης και των ποσοτικών μεγεθών της Evergrande από την Deutsche Welle:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis