11:45  Δευτέρα, 6  Μαϊου  2024 
elendetr

Περιμένοντας το Κτήνος.

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 10:47
Διαβάστηκε 911 φορές
Περιμένοντας το Κτήνος. Drax power plant in the U.K.

Στο μεταξύ οι τιμές για το φυσικό αέριο διαπραγματεύονται τις τελευταίες 5 ημέρες σε ισοδύναμο 230 $ το βαρέλι σε όρους πετρελαίου - πάνω από 130% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και πάνω από οκτώ φορές υψηλότερα από το ίδιο σημείο πέρυσι. Ένας κρύος χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του Brent, που είναι το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την τιμή του πετρελαίου, στα 100 δολάρια το βαρέλι. Ο άνθρακας έφτασε στα $275 ο τόνος, αυξημένος 63% μόνο τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Η Ελλάδα του 0,19% των παγκόσμιων αέριων ρύπων, με τα τέταρτα μεγαλύτερα αποθέματα άνθρακα στην Ευρώπη των 3,0 δισ. εκμεταλλεύσιμων τόνων, κρυώνει για έναν ανώτερο σκοπό: Σώζει τον πλανήτη! Η Γερμανία, που προσποιείται την ενεργειακή μεταστροφή* αύξησε το 2021 την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα κατά 31%. Η Πολωνία πέτυχε την εξαίρεσή της από τους περιορισμούς για τα τέλη της δεκαετίας του 2040. Εμπρός στο δρόμο που χαράζει η Νεοφιλελεύθερη Οικολογία.

Με την έννοια Κτήνος δηλώνονται δύο πράγματα: 1) Κτήνος από την Ανατολή (Beast from the East) είναι οι δυσμενείς χειμερινές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρασιατική Στέπα. 2) Ο νεοφιλελευθερισμός που έφτασε ήδη. Τι σημαίνει αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε στην ένθετη εικόνα. Έχοντας κατά νου ότι ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης έβλεπε στην πανδημία μια ευκαιρία μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι θα συμβεί και εδώ.  #EnergyCosts #naturalgas #coal #energy #gas

(*Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα για παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ είναι η Γερμανία με το 32% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης και η Πολωνία με το 30%. Διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν την καθυστέρηση της αποχώρησής τους από τον άνθρακα το 2039 και το 2048 αντίστοιχα.)

Πάρτε και μια ομολογία από έναν νεοφιλελεύθερο που μάλλον επιχειρεί μια ηρωική έξοδο από την πολιτική:
Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Κακώς κλείνουμε τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής βιαστικά. Λειτουργούν άλλες..8500 στον πλανήτη, αρκετές στα Δ.Βαλκάνια απ οπου πραγματοποιούμε ακριβές εισαγωγές ενέργειας για να καλύψουμε το 10-15% των αναγκών μας..λόγω κλεισίματος των δικών μας μονάδων!
9:45 π.μ. · 13 Οκτ 2021Twitter for iPhone

enrg costs

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis