10:44  Παρασκευή, 3  Μαϊου  2024 
elendetr

Boris Johnsons according to John le Carré.

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 21:17
Διαβάστηκε 731 φορές

Αν θα έπρεπε να συνοψίσω παραστατικά τη διαχρονική στάση της ηγεσίας των Tories προς τις εισοδηματικά μεσαίες και κατώτερες τάξεις του Η.Β., σύμφωνα με τις απόψεις1 του John le Carré, μια ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική εικόνα θα ήταν αυτή με τη χειρονομία της υπουργού παιδείας Andrea Jenkyns προς τους ωρυόμενους πολίτες έξω από την Downing Street.

Ο David Cornwell, a.k.a. John le Carré, 1931 – 2020, ένας από τους μεγάλους Βρετανούς λογοτέχνες2, είχε διδάξει στο περίφημο ιδιωτικό σχολείο Eton3: Στην τάξη που δίδασκα υπήρχαν 20 ως 30 Boris Johnsons. Ήταν γοητευτικοί, αστείοι, ετοιμόλογοι, σχετικά καλλιεργημένοι και ασφαλώς ενημερωμένοι. Πριν απ’ όλα όμως ήταν απόλυτα ανήθικοι. Έβλεπαν τους εαυτούς τους ως μέλη μιας ελίτ, που είναι πεπεισμένη πως κατέχει δικαίως τα ηνία.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για άτομα δεύτερης διαλογής με μια αποικιοκρατική κοσμοαντίληψη, που ονειρεύονται να διώξουν τους Πολωνούς, τους Βούλγαρους κι ακόμα καλύτερα όλους τους αλλοδαπούς από τη χώρα και να επανασυστήσουν την πάλαι ποτέ Μεγάλη Βρετανία με την εργατική τάξη της. Αυτό είναι βαθύτατα ρατσιστικό και σοβινιστικό.

Το ποσοστό των Βρετανών που παρακολουθούν τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία φτάνει στο 8%, στελεχώνουν όμως το 60% της δημόσιας διοίκησης της χώρας. Τα οικοτροφεία είναι η κατάρα της Βρετανίας. Εκεί παράγονται αυτοί οι Boris Johnsons που καταστρέφουν τη χώρα μας. Άνθρωποι χωρίς σχέσεις με τους γονείς τους, άνθρωποι που από παιδιά πάγωσαν συναισθηματικά και στη συνέχεια μεταφέρουν αυτό το κρύο σε μια ολόκληρη χώρα. Absolutely kaputt αυτό το σύστημα.

Πιστεύω ότι η Βρετανία χρειάζεται μια αναδιανομή του πλούτου. Πιστεύω πως πρέπει να βρούμε ένα τρόπο, ώστε η κοινωνία να μην έχει ταυτόχρονα αυτόν τον γελοίο πλούτο και αυτήν την γελοία φτώχια. Θα ’πρεπε να καταργήσουμε τα ιδιωτικά οικοτροφεία και να μεριμνήσουμε ώστε τα δισέγγονά μου να πηγαίνουν σχολείο με τα παιδιά του κρεοπώλη.

Παραπομπές:                

1 - 2. Der Spiegel, 44/2017, s. 124 – 127.

3. Το Eton College ιδρύθηκε το 1440 από τον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο τον 6ο, ο οποίος το προικοδότησε γενναιόδωρα με σκοπό να εκπαιδεύσει αρχικά 70 άπορους νέους, που θα συνέχιζαν τις σπουδές τους στο King's College του Πανεπιστημίου του Cambridge, το οποίο ίδρυσε επίσης ο ίδιος την επόμενη χρονιά. Σήμερα το Eton είναι ένα από τα βασικά εκκολαπτήρια της βρετανικής ηγεσίας. Συνολικά 20 από τους 55 πρωθυπουργούς εκπαιδεύτηκαν στο Eton. Στις 14.4.’21, το BBC το περιέγραψε ως: The school that rules Britain.

  #BorisJohnson #Conservatives 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Σοφοί & Οι Νόμοι. Αν και είσαι Θνητός. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis