08:49  Τρίτη, 16  Απριλίου  2024 
elendetr

Οδυνηρή Υπενθύμιση.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 12:53
Διαβάστηκε 747 φορές
Οδυνηρή Υπενθύμιση. US President Joe Biden and US First Lady Jill Biden welcome Ukrainian First Lady Olena Zelenska to the White House in Washington, DC, on July, 19, 2022. (Photo by Brendan SMIALOWSKI/ AFP)

"Großer Irrtum des Westens, dass es ein Volk der Ukrainer gäbe, eine nationale Identität." *

Helmut Schmidt, Mai 2014. Der Spiegel, Nr.24/11.6.2022, s.42-45. 

(*Μεγάλο λάθος της Δύσης να θεωρεί ότι τάχα υπάρχει ουκρανικός λαός και ουκρανική εθνική ταυτότητα.)

Ο σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, ένας θιασώτης της Real Politik που σχεδόν ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, χαρακτηρίζονταν από την ψυχρή αντικειμενικότητα του ανθρώπου που διέθετε διπλωματική εμπειρία, πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και είχε αφομοιώσει την έννοια του ιστορικού συνεχούς. Γνώριζε ότι οι κορώνες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτοδιάθεσης και δικαίου στις διεθνείς σχέσεις δεν είναι παρά λυρικές αυταπάτες.

Την επαύριο της κυπριακής τραγωδίας (Αττίλας ΙΙ, 14 Αυγούστου 1974) και της αποχώρησης της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει: Η κυπριακή κρίση δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο για την ύπαρξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Με τον ωμό ρεαλισμό του ανθρώπου που είχε βιώσει την ήττα, τον διαμελισμό, αλλά και την παρόλα αυτά δυναμική αναγέννηση της δικής του πατρίδας, είχε παρατηρήσει σχεδόν κυνικά ότι: Η κρίση πιθανόν να ωφέλησε την Ελλάδα, διότι της έχει χαρίσει μια νέα κυβέρνηση. (Σπ. Β. Μαρκεζίνη, Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, Τόμος Τρίτος, Πάπυρος, 1994, Σελ 245.)

#Ζελένσκι #Ukraine #UkraineRussiaWar #Russia

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αν και είσαι Θνητός. Στη Μοναξιά των Ομοίων μου. »
Copyright Κυριάκος Παράσογλου - CrashNews.gr © 2020. Design by Kostas Tsampalis